неделя, март 21, 2010

КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ? ИЛИ....ХАЙДЕ СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!


Нещо се случва в България. Усещате ли? 
Нещо в държавата ври. 
Нещо май започва и да кипи.
Някой се опитва да повдига капака, но....огънят под казана се засилва.
Сякаш вместо вода някой налива бензин.

КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ?

Името на огъня в България днес е КРИЗА.
Започнал от палавите искрички, дохвръкващи от Американските пещи, които през лятото на 2008-ма година поглъщаха една след друга финансови институции. След това подпалили чергата на западно-европейските им филиали. Сетне допълзяли до основите на световните икономики.
Сещате ли се, че това беше преди година и половина, дори почти две?

Не един и двама български икономисти / в интерес на фактите, не мога да не спомена проф. Димитър Иванов от Лондон, който дори преди да пламнат американските искрички-през март, 2008-ма, пръв би камбаната, че се задава страшна криза; проф. Гарабед Минасян; Иван Костов; Димитър Бъчваров, проф. Кръстьо Петков - все хора, с които лично съм разговаряла и съм ги канила в телевизионни участия по темата, пък и не само те/ още тогава предупреждаваха остро, че ако правителството на Сергей Станишев не приеме час по-скоро антикризисна програма България ще бъде пометена от задаващото се Цунами, наречено Световна финансова и икономическа криза!

Тогава в България управляващите от Тройната коалиция си бяха накупили, такова чувство имам сега, дузини пакетчета с бенгалски огън и разпределяйки алчно още неопечената баница от предстоящите избори се забавляваха в компанията на искрящите пръчки.


Всеки, който се опитваше да ги предупреди, че ситуацията се влошава с часове беше обявяван за луд, ненормален, несериозен. Народът, който сега започва да вие на умряло беше буквално будалкан да не се връзва на "страшните прогози", определение, което титаните от предишното управление подигравателно слагаха в кавички.

И така, вместо мерки на време, те отвързаха кесиите и раздаваха като за последно - това вече е факт! - милиони, десетки и стотици, на обръчите от фирми и на спонсорите си, с една едничка цел - да докопат властта отново!

Сега си мисля - или са били тотално обезумели или са били категорично неграмотни. 
Не ги оправдава обаче нито едното, нито другото. На тази тема ще се върна след малко.

Като слушам и гледам спектакълът, който ни изнасят политици, президент, правителство, синдикати и финансови анализатори през последните седмици, най-вече на сцената на медиите, се чувствам като в театър на абсурда. Честно.

Преди 8 месеца, с невиждано през последните години мнозинство, българите посочиха кой да поеме управлението на България. Партия ГЕРБ. И по силата на безапелационния вот министър-председателят се казва Бойко Борисов. Човекът, тук нарочно не казвам политикът, който през последните 8-9 години като бетониран държи първото място в класациите по одобрение. Може би извън всякаква логика, но факт е, че Бойко не допусна дори един политик пред себе си.

ЗАЩО ПРИПОМНЯМ НЕЩО, КОЕТО СЕ ЗНАЕ ПРЕКРАСНО ОТ ВСИЧКИ?



Ами точно защото победата на ГЕРБ, и нека никой да не го забравя, най-вече "неговите" хора, е победата на Бойко Борисов. Хубаво е да не го забравя и той. Даже най-важното е!

Сега погледите на всички, които гласуваха за ГЕРБ, а и не само техните, са вперени в Бойко. 

Очакват решенията му. Очакват действията му. Очакват в образа на смелия главен секретар на МВР и намахан столичен кмет да видят лицето на Спасителя.На народа. 

Още повече, че, както и самият премиер ни каза преди дни, положението е като по време на война!
Когато има война има водачи!
Има командири!
Има генерали.

Е, по ирония на съдбата точно България, точно по време на кризата - война се ръководи от Генерал! Истински.


Да, вярно е, че генерал без армия няма. И Бойко си има своята, при това подбрана лично от него.
Има си и т.нар. съюзническа армия, в лицето на Синята коалиция. На моменти имам чувството, че "чуждите" войници се държат по-вярно и по-отговорно от собствените му, но нека не придиряме сега за това.
Мисълта ми е, че Бойко не е сам. И че армията и опората зад него са стабилни. Засега.

От него се иска само едно.
Да бъде смел. 
Да посочи ясно врага и да поведе борбата.

И преди да е "отсякъл" поне няколко глави да не сключва примирие!

А това трябва да са главите на виновниците за дереджето, до което е доведена страната ни!
Само така ще стане ясно:
Защо Премиерът ни праща полицаите да си търсят парите на Цанков камък.
Защо Белене е като дюните на морето със закопани милиарди, прекарани през сметките на избрани и помазани фирми.
Защо финансовият министър Симеон Дянков няма друг изход освен да реже като "живо месо" от парите на най-бедните.

Защо час по-скоро трябва да се закрият превърнатите в черни дупки провинциални болници, генериращи корупция и безпощадно източване на милиарди от здравната каса. Впрочем, фалшивите клинични пътеки се оказват специалитет и на много софийски болници. Пример за това ми разказа мой колега-оператор само от преди дни с негови близки хора. Значи реформата в здравеопазването трябва да е неизбежна!

Защо издръжката на селски училища е двойна загуба за всички, плащаи данъците си на тази държава. Хем финансови разходи, хем НУЛА образование. Нима е възможно да учиш нормално в т.нар. слети паралелки със сбирщайн от ученици от различни класове, само и само да запълваш измислени нормативи, без грам качество?

ИЗХОДЪТ ОТ КРИЗАТА ЗА БОЙКО БОРИСОВ СЕ НАРИЧА - СТАРТ НА ВСИЧКИ РЕФОРМИ! 
СЕГА И ВЕДНАГА.
ВЕДНЪЖ и ЗАВИНАГИ.
ИНАЧЕ ОЩЕ НАЙ-МАЛКО 20 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМ ПО КОРЕМ И ЩЕ ПУСТОСВАМЕ МИЗЕРНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ В ТОЗИ ЖИВОТ!

ЗАЩОТО ОСВЕН НАС ПО КОРЕМ ЩЕ ПЪЛЗЯТ И ЩЕ СЕ МЪКНАТ И ДЕЦАТА НИ.
СИГУРНО И ТЕХНИТЕ.

ЗАЩОТО ЖАЛКОТО НИ ПРЕБИВАВАНЕ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЩЕ БЪДЕ ТОТАЛНИЯТ СРИВ И ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ.

ЗАЩОТО МИЗЕРИЯТА, ЗЛОБАТА И БЕЗСМИСЛИЕТО НА ЕДИН ТАКЪВ НЕЩАСТЕН ЖИВОТ ЩЕ УБИЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО И МАЛКОТО ОСТАНАЛА НИ ДУХОВНОСТ.

Да, реформите в условия на криза са възможно най-тежкият жребий за един министър-председател. Пък бил той и генерал.

Но този генерал има шанса да усеща и да има реалната подкрепа на един друг политик, изтеглил преди 13 години "късата" клечка, но успял да изведе България от друго чудовищно блато. 
Говоря за бившия министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов.
Държавникът, който и днес продължава да плаща цената на хулите и неблагодарността, разбира се генерирани и манипулирани чрез ченгеджийските медии, прислужници на олигарси и на комунистическо-капиталистическите родови кланове.

И кой днес отново вика срещу започването на реформите?
Питам - чувате ли кой вика най-силно срещу и най-малкия намек за реформа?!



По-горе, говорейки за Станишевия кабинет, ви обещах, че ще се върна обратно на него.
Не за друго, а защото сега е моментът управляващото мнозинство да им покаже мястото на подсъдимата скамейка.
И на всички, които преди две години си палеха от искрите на далечната криза бенгалския огън и прахосваха изкуствено създавания от тях излишък в бюджета, с една -единствена цел - да запазят властта, за да продължат да крадат. Парите, които можеха сега да запълват дупки и да смекчават натиска на кризата.

На всички, заради чиято некадърност или алчност, без значение, ни бяха спряни милиарди левове по европейски програми!

На всички, пребивавли през тези години във властта и крали като за последно.

Само така, Генерале, ще можеш да се изправиш пред хората и да им обясниш защо започваш тежките реформи. И защо са неизбежни!

Иначе няма да има кой да ти вярва.

Казваш, че не е справедливо да те обвиняват точно тези, които ти оставиха държавата като прогнил чувал, но несправедливо ще бъде и ако излъжеш хората, на които обеща възмездието.

Няма как да правиш тежките реформи, които се задават, ако Станишев продължава да те критикува от трибуната на Народното събрание. Овчаров и Петър Димитров от телевизионните студия. Корнелия Нинова от страниците на вестниците,например.

Няма как да ти повярват хората, че предишните са виновни, щом продължават да живеят необезпокоявани от никого и да харчат "народните" пари за пребиваването си в Парламента.

И още нещо.
Пази си хората, Бойко.
Симеон Дянков може наистина да не трябва да ходи по телевизионни шоу-предавания, а да си гледа финансите, но арбитърът на "случката" между него и президента вече си ти.

И ако финансовият ти министър си тръгне, със сигурност победителят ще е човекът с агентурно име Гоце!
Дори импийчмънтът, ако изобщо успее, няма да "замаже" усещането за победа на Дондуков 2.

Това е.
А на тези, които гракнаха като черни врани и започнаха, с ченгеджийските си номера, да насъскват ограбения и съсипан народ, вадейки някакви измислени списъци с чудовищни антикризиснимерки ще им река: СПРЕТЕ СЕ И СЕ СКРИЙТЕ ЗА ДЪЛГО, АКО МОЖЕТЕ И ЗАВИНАГИ!
Къде бяхте, докато Тройната коалиция крадеше безогледно и безобразно последните две години?! Да не сте спали мечешки сън, необезпокоявано, докато в касичките ви капеше уговорения "полагащ" ви се дял?!
Или какво? Не чувате вече ромона на паричките и се стреснахте?

За мен, всеки, който се опита да рита и вика срещу реформите, които това правителство има волята да започне, ще бъде лицемер!

Да сте говорили до сега!
Хайде скрийте се!
На сцената сте от 20 години и присъствието ви не помогна с нещо тази държава да тръгне по верния път!
СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!


5 коментара:

  1. Здравейте Галя,

    Аз също имам подобни мисли. Но както споменах в едининственият си предишен комент на твоят блог г-н Инджев ме изключи за подобни изказвания. Разбира е при цялаото ми уважение към него за борбата му срещу комунистите и Гоце в частност, както и за последната му книга.

    Горе долу какво и да прави ББ се получава на г-н Инджевия блог че е или ПР или тъпащина и неграмотност докзана понякога с вода пренесена през 9 баира.

    Опасявам се, че както в една от новините на екип нюз споменаха, че сините смятат тази победа за някаква нелепост и Костов е начело в тяхна си паралелна илюзия, и че едва ли ще им издържат дълго нервите преди открито да застанат до червените в плюенето по ББ.

    На самият Г-н Инджев на няколко пъти му споменах, че ако човек на го знае от преди би решил, че е на заплаще при Станишев и Гоце за тяхната ПР кампания срещу ББ.

    ОтговорИзтриване
  2. 16. Thanks for sharing such a great article with us. This surely helps me in my work.Thanks a lot.

    Cyberpunk 2077 crack
    tinycam monitor crack

    ОтговорИзтриване
  3. Far Cry 6 Torrent Licence Key feels more like a re-visitation of early series passages. Yara reviews the main game’s heat and humidity, with influencing palm trees
    aSc Timetables Crack an apparatus that encourages you to set up a school plan in practically no time. It’s an exceptionally convenient \tool since making a total timetable for a school could be very muddled, especially when you are managing numerous classes and various instructors.

    ОтговорИзтриване
  4. Great post I would like to thank you for the efforts you have made in writing this interesting and knowledgeable article.
    quantum conundrum crack
    last oasis pc games crack
    phpstormLego Marvel Crack

    ОтговорИзтриване

Всичко за мен

Моята снимка
Sofia, Bulgaria
Харесвам позитивните хора! Страдам за това, което се случва в Дясно-то!